ZIZ Magazine
Image default
Mode en Kleding

Jouw tas weer als nieuw

Iedereen heeft wel een lievelingstas, jij vast ook. Die tas zul je dan ook graag gebruiken. Maar hierdoor veroudert hij wel wat sneller. Het zou dus kunnen dat de kleur van de tas een beetje vaal wordt. Maar dat betekent niet dat je afstand moet gaan doen van jouw lievelingstas. Als de tas van leer of suède is kun je ook gewoon het leder verven. Dat is de tas gewoon weer helemaal als nieuw. Het is echt een ideale truc. Het is veel goedkoper dan een hele nieuwe tas aanschaffen en ook een stuk beter voor het milieu. Met indringverf leer ziet jouw tas er gelijk weer uit als nieuw. Allemaal goede redenen om gauw te gaan verven!

 

Het is ook helemaal niet moeilijk om jouw tas of iets anders te verven. Het vergt alleen wel een beetje voorbereiding. Als eerst moet je wat spulletjes regelen. Het gaat om uiteraard de verf, een setje of doosje handschoenen, schoonmaak middel en een oppervlak dat vies mag worden. Denk bijvoorbeeld aan oude kranten. De handschoenen zorgen ervoor dat je handen schoon blijven tijdens het verven. Verf kan namelijk nog wel eens lastig zijn om van je handen af te krijgen.

 

Als eerst leg je de tas, of iets anders, die je wilt verven op het oppervlak dat vies mag worden. Dan moet je de tas eerst even goed schoonmaken. Gedurende het gebruik heeft hij waarschijnlijk aardig wat vuil verzameld. En het materiaal moet goed schoon zijn anders pakt de verf niet goed of ongelijk. Vervolgens doe je de handschoenen aan en misschien ook een oud shirt. Het zou zonde zijn als je een mooie nieuw uitziende tas hebt, maar je wel je shirt hebt verpest. Vervolgens ga je aan de slag met de leerverf. Zodra je de verf gelijkmatig hebt aangebracht, moet je hem goed laten drogen. Misschien zelfs 24 uur. Zodat je zeker weet dat de verf goed heeft in kunnen trekken en dat hij niet meer afgeeft. Veel plezier met jouw vernieuwde tas!

 

https://www.leerverfshop.nl/