Categorie: Gezondheid

AED voor iedereen

Vanaf het jaar 2025 is het de bedoeling dat iedereen in Europa binnen zes minuten een AED tot zijn beschikking heeft. Dit zodat in geval van een hartaanval, een reanimatie de beste kans van slagen heeft.

Wat is een AED

Een automatische externe defibrillator, ofwel AED is een apparaat dat wordt ingezet als hulpmiddel bij een reanimatie. De AED is een elektronisch apparaat met daaraan twee grote plakkers. Deze plakkers worden op de borst van de persoon die een hartaanval doormaakt geplakt. De AED vertelt vervolgens wat er gedaan moet worden: Start borstcompressie, waarna het apparaat een geluid laat horen op het tempo waarop de borstcompressies gegeven dienen te worden en vervolgens zal het apparaat aangeven wanneer er moet worden beademd. De AED meet continu of en wat de hartslag van de patiënt is. Op het moment dat het kan zal het apparaat aangeven dat er een schok toegediend kan worden. Dit wordt gedaan door de persoon die aan het reanimeren is, deze persoon drukt op de knop en er zal een schok gegeven worden. De bedoeling is dat met deze schok het hart weer op gang komt. De borstcompressies en de beademing zorgen ervoor dat er zuurstof rijk bloed door hetlichaam heen gepompt blijft worden, zodat er een beperkte hoeveelheid weefselschade optreedt.

Het is belangrijk dat de AED binnen zes minuten bij de patiënt is, om het hart weer op gang te brengen. Duurt dit langer dan zes minuten, dan zal er schade van de weefsels op gaan treden, vaak in ernstige mate waarvan men niet meer kan herstellen.

Tegenwoordig zijn er veel verschillende AED’s beschikbaar in verschillende prijsklasse. Welke de beste AED voor u is, dat is afhankelijk per situatie. Moet hij buiten hangen of juist binnen toegankelijk zijn? Dit zijn allemaal zaken om uit te zoeken bij het aanschaffen van een AED. Veel verkochte AED’s zijn de: Zoll Aed en de Philips hs1 aed.

Continue Reading

Van Lennep Kliniek: een top adres voor permanente make-up

Bodycontouring is een behandeling die de lichaamscontouren weer terug in balans brengt. De behandeling wordt uitgevoerd met de Accent XL laser en is bijzonder populair. De techniek is pijnloos en wordt onder meer ingezet in het geval van:

-cellulite of sinaasappelhuid;

-grove poriën

-vet bij buik, billen, benen;

-een slappe huid, rimpels;

-vetrollen en love handels.

De specialisten bij Van Lennep Kliniek behandelen zowel mannen als vrouwen. Veiligheid en hygiëne zijn gegarandeerd. Bijna ieder lichaamsdeel kan behandeld worden, behalve de vrouwelijke borsten. De behandeling is niet bedoeld om vele kilo’s kwijt te raken maar juist voor die hardnekkige plekken die, ondanks voldoende bewegen, niet willen verdwijnen. Wilt u weten of de bodycontouring behandeling voor u geschikt is? Stap eens binnen voor een gratis eerste consult.

Nieuw: Permanente make-up

Permanente make-up is een breed begrip. Er vallen zowel oog-, wenkbrauw- als lipbehandelingen onder. Bij Van Lennep hebben we 100% focus op de wenkbrauwen. Het idee achter permanente make-up is dat u voortaan niet meer iedere dag bij hoeft te tekenen. Ideaal! Het resultaat van een behandeling blijft zeker een aantal jaar goed. Permanente make-up is een uitkomst voor mensen die -veel sporten; -ongelijke of geen wenkbrauwen hebben -brildragend zijn en het daardoor moeilijk vinden make-up aan te brengen. -een vollere wenkbrauw willen; -geen vaste hand hebben om zelf iedere dag make-up op te doen; Heeft u dunner wordende of helemaal geen wenkbrauwen meer, de oplossing is nabij. Met een zeer dun naaldje kan pigmentatie vloeistof aangebracht worden. De vloeistof is uitgebreid getest en wordt zelfs goed verdragen door mensen met een make-up allergie. Van Lennep maakt veelal gebruikt van hairstrokes. De ‘mesjestechniek’ zorgt voor een volledig natuurlijk resultaat

 

https://www.vanlennepkliniek.nl/
Continue Reading

Kies voor sportieve veiligheidsschoenen en werkschoenen uit diverse trendy merken

Er zijn heel wat beroepen waarin het verplicht is om veiligheidsschoenen te dragen of waarin het is aangeraden. Is het verplicht om op je werk veiligheidsschoenen te dragen, maar zoek je wel sportieve werkschoenen? Dan is Schoenen van Staal de specialist die u zoekt. In het assortiment vind je de perfecte werkschoenen voor zowel dames als heren. Wil jij extra lang genieten van je werkschoenen en veiligheidsschoenen? Hier speciaal voor jou wat onderhouds- en gebruikerstips. Maak de sleutel altijd volledig los. Hierdoor houd je de schoen zo goed mogelijk in vorm. Is het nodig een schoenlepel te gebruiken? Doe dat dan ook. Loop de schoenen goed in voordat je ermee gaat werken en spray ze in met een speciale beschermingsspray. En ook niet geheel onbelangrijk: wanneer de schoen nat is geworden, deze niet onder de verwarming zetten. Met deze tips zorg je ervoor dat jouw werkschoenen en veiligheidsschoenen zo lang mogelijk mooi blijven.

Stijlvol en veilig aan het werk met werkschoenen en veiligheidsschoenen van de beste merken

Er zijn heel wat verschillende beroepen in diverse sectoren waarin het verplicht is werkschoenen te dragen. Met werkschoenen, ook wel veiligheidsschoenen genoemd, van Schoenen van Staal ga je stijlvol en veilig aan het werk. Hier vind je namelijk de combinatie van veilig en trendy. Je vindt diverse trendy merken bij Schoenen van Staal, zoals Quick, Python, Maxguard en Apache. Alle veiligheidsschoenen in het assortiment voldoen aan de EN 345 normering welke is vastgelegd in de EC-wetgeving 89/686. Dit wil zeggen dat de schoenen voorzien zijn van een gesloten hiel en een stalen of kunststof neus met een indeukresistentie van 2-joule. Daarnaast hebben de werkschoenen een schokabsorberende hak. Welke veiligheidsschoenen of werkschoenen zijn het meest geschikt voor jouw werksituatie?  

Dé webwinkel voor werkschoenen, ook wel veiligheidsschoenen genoemd

Zijn er bij jou op het werk diverse veiligheidsrisico’s? Werkschoenen worden over het algemeen gebruikt in bedrijfstakken waar het werk risico’s voor voeten met zich meebrengt. Werkschoenen worden ook wel veiligheidsschoenen genoemd, maar niet alle werkschoenen hebben een veiligheidsfunctie. Soms worden ze gedragen omdat ze extra stevig zijn, of juist lekker zitten voor specifieke werkzaamheden. Ben je werkzaam bij een bedrijf waar werkschoenen, ook wel veiligheidsschoenen genoemd, verplicht zijn? Volgens de Arbowet behoort jouw werkgever voor de juiste werkschoenen te zorgen. Voor jouw veiligheid, meer werkplezier en het voorkomen van blessures tijdens werktijd. Schoenen van Staal is dé webwinkel voor werkschoenen tegen de laagste prijzen. Voor deskundig advies kun je ook altijd langsgaan in de winkel in De Meern.

Continue Reading

Leer in 1 dag alle kneepjes van BHV in een cursus

Kunt u uw werknemers niet voor een lange tijd missen? Omdat de werkprocessen in uw bedrijf altijd door blijven gaan? Kies dan voor de BHV cursus in 1 dag in het uitgebreid trainingscentrum van BHV Zuid-Holland. In het uitgebreide trainingscentrum van deze specialist, leert uw personeel in slechts 1 dag alle kneepjes van het BHV. Hier worden verschillende scenario’s nagebootst, waarbij ervaren instructeurs uw werknemers begeleiden. Met deze cursus in 1 dag is de ideale manier om uw werknemers te voorzien van een BHV diploma, zonder dat u ze lang hoeft te missen. Liever een BHV cursus in uw bedrijf? Ook dat is mogelijk. Elke BHV cursus die is te volgen bij BHV Zuid-Holland is naar wens aan te passen.

Tijdens een BHV cursus leert u meer dan alleen Eerste Hulp verlenen

Voor ieder bedrijf is het verplicht om een BHV’er in dienst te hebben. Daarnaast geeft het u en uw werknemers ook een veilig gevoel. Vaak wordt gedacht dat uw werknemers tijdens een BHV cursus enkel Eerste Hulp leren verlenen. Een BHV cursus omvat meer dan alleen dat. Wist u bijvoorbeeld dat uw werknemers tijdens zo’n cursus ook leren om een pand te ontruimen in geval van nood? Of een beginnende brand leren bestrijden? Kies daarom voor BHV Zuid-Holland. Uw werknemers volgen een BHV cursus die gegeven wordt door instructeurs met ervaring bij de ambulance en de brandweer, zodat u zeker weet dat uw medewerkers de technieken leren om te handelen in noodsituaties.

Een BHV cursus door instructeurs met ervaring bij de ambulance en brandweer

Heeft u op dit moment niemand in dienst met een BHV diploma op zak? Laat uw medewerkers dan een BHV cursus volgen. Of u wilt ze een cursus laten volgen omdat uw bedrijf is gegroeid en er niet meer te allen tijde een BHV’er aanwezig kan zijn? Dan is het volgen van een BHV cursus gegeven door ervaren instructeurs een uitstekende optie. De instructeurs van BHV Zuid-Holland hebben allemaal ervaring bij de brandweer of ambulance. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat de situaties die worden nagebootst ook écht kunnen gebeuren. Met een BHV cursus van BHV Zuid-Holland zijn uw medewerkers te allen tijde goed voorbereid op noodsituaties.

Continue Reading

Herken de symptomen van een hernia en vind de juiste behandeling

Steeds vaker hebben mensen last van een hernia. Dit is een aandoening in de nek of rug, waarbij de tussenwervelschijf uitstulpt. En dit is ook precies de reden waardoor een hernia behandeling u de nodige verlichting biedt. Deze uitstulping drukt namelijk op een zenuw, waardoor u vervelende pijnklachten kunt ervaren. Van pijn in de onderrug tot aan pijn in de benen: de intensiteit is wisselend en kan op verschillende plekken in het lichaam voorkomen. De een voelt nauwelijks tot geen pijn, terwijl de ander dagelijkse werkzaamheden niet meer uit kan voeren. Loop niet langer meer met deze pijn rond en laat u behandelen door de professionals van Chiropractie Munksgaard. Zij geven u ook de nodige tips voor het voorkomen van een hernia.

Nieuwe patiënt? Begin met een eerste gesprek voordat uw hernia behandeling plaatsvindt!

Van zodra u zich inschrijft als patiënt, plannen we een eerste consultatie in. Tijdens dit gesprek behandelt u samen met de chiropractor uw ingevulde vragenlijst. Wat zijn uw klachten? En wat is uw medische voorgeschiedenis? Er wordt onder andere gekeken naar uw rugklachten, aangezien deze voor iedereen weer anders zijn. Het zenuwstelsel, bindweefsel, gewrichtskapsels, tussenwervelschijven, wervels en spieren spelen hierbij een belangrijke rol. Het kan zijn dat rugklachten bij verschillende patiënten sterk op elkaar lijken, maar dit wil niet zeggen dat de onderliggende oorzaak ook hetzelfde is. Zijn uw klachten zorgvuldig geanalyseerd? Dan ontvangt u de resultaten tijdens het tweede consult en wordt en een persoonlijke hernia behandeling opgesteld.

Onderzoek met geavanceerde apparatuur en therapieën voor een hernia behandeling

Een behandeling met de meest geavanceerde technologieën krijgt en apparatuur krijgt u bij Chiropractie Munksgaard tijdens uw hernia behandeling. Zo kan er bijvoorbeeld een iDXA-scan, röntgenfoto’s, de Pro-Adjuster en een MRI-scan gemaakt worden. Zijn de onderzoeksresultaten bekend? In dat geval krijgt u een uiterst deskundig advies hoe uw hernia behandeling uit moet worden gevoerd. En naast dat er met geavanceerde apparatuur wordt gewerkt, doen de behandelingen er ook zeker niet voor onder. Zo wordt bijvoorbeeld een voetmeting of spinale decompressie therapie toegepast als dit voor uw hernia behandeling noodzaak is. Benieuwd naar de beste behandelmethode voor uw klachten? Wacht niet langer en neem contact op met het team van Chiropractie Munksgaard.

Continue Reading

Corrigeer de cilinderafwijking met de LASIK methode

Bent u bekend met de symptomen van cilinderafwijking, zoals hoofdpijn, wazig zien en vermoeide ogen? Bij een cilinderafwijking komt het licht niet goed op het netvlies terecht door een verkeerde vorm van het hoornvlies. Het licht komt zo op meerdere plekken op het netvlies terecht, waardoor u wazig ziet en uw ogen sneller vermoeid raken. Gelukkig biedt de LASIK methode uitgevoerd door Refractiecentrum Haaglanden uitkomst. Deze gepersonaliseerde ooglaserbehandeling zorgt ervoor dat uw hoornvlies boller of vlakker wordt gemaakt, waardoor het lichtinval weer gelijkmatig wordt verdeeld. Deze methode wordt vaak toegepast, waardoor complicaties tot een minimum worden beperkt. Het kan voorkomen dat u in de dagen na de operatie last heeft van droge ogen.

Deze sterktes worden behandeld met een LASIK behandeling

Bent u verziend? En heeft u al een bril om hiermee beter te lezen? Of bent u bijziend en draagt u lenzen om scherp te zien in de verte? In beide gevallen hebben uw ogen een + of – sterkte, met een eventuele cilinderafwijking, die kan worden behandeld door middel van ooglaseren met de LASIK methode. Het is hierbij echter wel belangrijk om te weten dat deze enkel effectief is bij bepaalde sterktes. De richtlijnen voor de LASIK methode stellen dat deze bijziendheid tot -8 D, verziendheid tot +4 D en een cilinderafwijking tot +6 D kan worden gecorrigeerd. Refractiecentrum Haaglanden kijkt kritisch naar deze richtlijnen. Zij hanteren een marge van maximaal -6 à 7 D voor bijziendheid, tot +3 D bij verziendheid en tot 3,5 bij een cilinderafwijking. In een persoonlijk gesprek bepaalt een ervaren oogarts of u gebruik kunt maken van de LASIK behandeling.

De LASIK methode uitgevoerd door ervaren oogartsen

Wilt u graag uw ogen laten laseren met de LASIK methode? Dan wilt uzeker weten dat u behandeld wordt door ervaren oogartsen. Kies daarom voor Refractiecentrum Haaglanden. Deze specialist in oogheelkundige zorg, werkt enkel met ervaren oogartsen om de beste zorg te kunnen bieden. Elk oog is anders en dat vraagt om een unieke behandelmethode. Geen enkele LASIK behandeling is daarom hetzelfde. In een persoonlijk intakegesprek worden uw wensen en de mogelijkheden besproken. Of de LASIK behandeling voor u geschikt is hangt namelijk af van de sterkte of cilinderafwijking die u wilt laten corrigeren. U kunt bij deze specialist terecht voor het behandelen van bijziendheid, verziendheid en een cilinderafwijking.

Continue Reading

Aleppo zeep is dag en nacht te koop bij de online specialist

Heb je geen tijd om de lekkere Aleppo zeep te kopen, maar wil je deze toch wel graag in huis hebben? Dat is logisch, wie wilt deze lekkere zeep nou niet? Voor het kopen van jouw favoriete zeep hoef je tegenwoordig niet meer naar de winkel. Deze kun je namelijk bestellen bij Olijverie. In de webshop van deze onderneming vind je een groot assortiment aan natuurlijke verzorgingsproducten die gemaakt zijn op basis van olijfolie. Daardoor zijn deze producten geschikt voor zowel de normale als de zeer gevoelige huid. Door Aleppo zeep te bestellen in deze webshop, kun je jouw huid reinigen zonder deze te beschadigen en uit te drogen. Waar wacht je nog op?

Ontvang persoonlijke aandacht bij de aanschaf van Aleppo zeep

Het online kopen van producten zoals Aleppo zeep is ideaal voor wanneer je weinig tijd hebt of gewoon geen zin hebt om nog de winkelstraat af te struinen. Echter, wat vaak ontbreekt bij webshops is persoonlijke aandacht. Deze persoonlijke aandacht ontvang je namelijk wel in een fysieke winkel, waar medewerkers je kunnen helpen en adviseren waar nodig. Toch is er een winkel die deze persoonlijke aandacht ook online biedt: Olijverie. Hier kun je online verzorgingsproducten, zoals Aleppo zeep op basis van olijfolie, kopen. Heb je advies nodig of heb je een vraag? Dan kun je altijd nog bij een van de medewerkers terecht. Zij helpen je graag bij het maken van een weloverwogen keuze.

Aleppo zeep en vele andere verzorgingsproducten en accessoires bestel je online

Heeft jouw huid wel een opknapbeurt nodig? Verwen deze dan eens goed met Aleppo zeep uit de online winkel. Daar wordt jouw huid heel blij van! Maar waarom zou je niet nog wat bijbehorende producten voor jezelf kopen? Bij Olijverie vind je niet alleen een groot assortiment aan Aleppo zeep en vele andere verzorgingsproducten. Nee, je kunt hier prachtige handdoeken, hamamdoeken en allerlei accessoires voor in de badkamer of de keuken aanschaffen. Daarmee geef je jouw hele woning direct een opfrisbeurt en een nieuwe uitstraling. Vergeet dus niet een mooi zeepbakje te bestellen als je jouw favoriete Aleppo zeep gaat bestellen in de webshop.

 

Continue Reading

Bent u een volwassene? Ook dan komt u langs bij de kinderdiëtist

Bij de kinderdiëtist kunt u ook terecht als u, als volwassene, wilt afvallen. Met meer dan 30 jaar ervaring helpen de voedingsdeskundigen van Diëtistenpraktijk De Voedietist u. Alle specialisten hebben een Hbo-diploma Voeding en Diëtiek. Zij geven u advies op verschillende vlakken. Heeft u last van overgewicht en weet u niet hoe u hieraan kunt werken? Dan kan een diëtist u helpen. Overgewicht ontstaat wanneer de inname van energie hoger is dan het verbruik. De energie die overblijft wordt omgezet in vet en dat is gevaarlijk. Door de professionele begeleiding van een diëtist kunt u op een veilige en verantwoorde manier de overtollige kilo’s kwijtraken.

Overgewicht? Met hulp van een kinderdiëtist raakt uw kind de overtollige kilo’s kwijt

Uw kind komt weer op gewicht door een kinderdiëtist in te schakelen. Bij Diëtistenpraktijk De Voedietist helpen ze u graag. Zij houden zich al meer dan 30 jaar bezig met voeding en kunnen u door deze jarenlange ervaring uitstekend van dienst zijn wanneer u kind overgewicht heeft. Wij helpen u het eten met kinderen weer leuk te maken en zorgen ervoor dat kinderen grenzen hanteren omtrent voeding. Een goede voeding is nu eenmaal de basis van een goede gezondheid en dat is van cruciaal belang wanneer uw kind zo’n grote ontwikkeling doormaakt. De kinderdiëtist is u graag van dienst met bijvoorbeeld een dieetplan. Hiermee kunnen u en uw kinderen de juiste voeding kiezen.

Heeft uw kind last van een allergie? Schakel een kinderdiëtist in

Het hebben van een allergie is voor veel kinderen erg lastig. Vaak is het voor ouders erg lastig om hiermee om te gaan. Het is dan raadzaam om langs te gaan bij een gespecialiseerde kinderdiëtist. U vindt zo’n voedingsconsulente bij Diëtistenpraktijk De Voedietist. Bij deze praktijk vinden ze dat voeding van groot belang is voor de gezondheid en ontwikkeling van kinderen. Hierbij moet u denken aan vitaminen, mineralen, eiwitten, vetten en koolhydraten. De kinderdiëtist kan u van dienst zijn door een dieetplan op te stellen. Wilt u persoonlijke begeleiding? Ook dan staat de kinderdiëtist voor u klaar. U bent bij Diëtistenpraktijk De Voedietist tevens aan het juiste adres voor professioneel voedingsadvies voor volwassenen.

Continue Reading

Wortelbehandeling bij ontstekingen

De wortels in onze tanden zijn erg belangrijk, ze zorgen ervoor dat onze tanden en kiezen vast blijven zitten in ons kaakbeen. In die wortels zitten tandmerg, de wetenschappelijke naam is pupla, en wortelkanaaltjes. Bij sommige mensen komt het voor dat het pulpa gaat ontsteken en dat kan heel erg pijnlijk zijn. Ook de wortelpunt, of apex, kan ontsteken, ook dit is erg pijnlijk en kan tot abcessen leiden. Dat is allemaal zeker geen pretje. De ontstekingen kunnen leiden tot koorts en chronische pijn en als er niet ingegrepen wordt kan de kies of tand zelfs verloren gaan. Daarom is het belangrijk dat er zo snel mogelijk ingegrepen wordt. 

Hoe kan die ontsteking dan verholpen raken? Dat wordt gedaan met een wortelkanaalbehandeling. Voor een wortelkanaalbehandeling maak je een afspraak bij een endodontoloog. Deze zal de zenuwen verwijderen uit de wortelkanalen van de ontstoken tand of kies. Tijdens de eerste afspraak luistert hij naar de klachten en wordt er een röntgenfoto gemaakt, zo zal hij het precieze probleem achterhalen. Dan wordt er een nieuwe afspraak gepland voor de behandeling. Hij verwijdert dan het ontstoken weefsel en maakt de wortelkanalen goed schoon. Vaak wordt er dan een vulling of tijdelijke vulling toegebracht. Een wortelkanaalbehandeling gebeurt onder volledige verdoving en duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur. Daarna wordt de afwerking verder gedaan door de tandarts, die zal een brug of kroon plaatsen.

Soms is de ontsteking al vergevorderd en kan de tand beter verwijderd worden. Dan kan de patiënt bij een implantoloog terecht om een nieuwe tand of kies te laten implanteren. Die bestaat uit een implantaat, dat is een kunstmatige wortel gemaakt van titanium, dat geïmplanteerd wordt op de plaats van de vorige tand of kies. Op dat implantaat kan er dan een kroon gezet worden die de tand of kies zal vervangen.

https://www.orfeokliniek.nl
Continue Reading

Donkere plekken rond mond

Donkere plekken rond mond

Last van donkere vlekken rond de mond

Wanneer je last hebt van donkere huidvlekken rond de mond is dat natuurlijk erg zichtbaar. Het is ook precies de plaats waar je niet goed make-up en foundation kunt gebruiken, omdat de mondhoeken en rond de lippen vaak vochtig worden. Gelukkig is er wel een goede oplossing. Hierover gaan wij u verderop in dit artikel grondig op informeren.

Waardoor ontstaan donkere vlekken rond de mond

De mond hoeken en rond de lippen hebben natuurlijk een hoop te verduren. Er gaat een hoop voedsel van diverse PH langs, je maakt je mond vaak schoon met allerlei materialen, ook komt er een hoop zonlicht op je mond. Hierdoor ontstaan er vaak donkere vlekken rond de mond. Ook 

Hoe voorkom je donkere vlekken rond de mond

Pigmentvlekken rond de mond kan je nooit helemaal voorkomen. Toch willen wij 1 duidelijke tip meegeven, smeer een spf crème. Je verkijkt je echt enorm hoeveel zonlicht je heel het jaar wel niet op je gezicht dus ook mond krijgt. Dit voorkomt een hoop melanine wat pigment veroorzaakt.

Hoe verminder je donkere vlekken rond de mond

Wanneer je toch al last hebt van donkere tot zwarte pigmentvlekken rond de mond. Dan is het mogelijk om met een huidvriendelijke whitening crème het donkere pigment in ongeveer 3-5 weken langzaam tinten lichter te smeren. Dit kun je doen met de crème Skinlight.

Waar kan ik Skinlight Pigmentcrème kopen?

Je kunt Skinlight via diverse online kanalen bestellen zoals Bol.com, Marktplaats en via de Skinlight Webshop

http://www.skinlight.nl
Continue Reading