Categorie: Gezondheid

Nekpijn door stress kent verschillende oorzaken

Nekpijn door stress kent verschillende oorzaken

Ervaar jij veel stress en uit zich dat onder andere door vervelende nekpijn? Dan wil je vast weten waarom stress ervoor zorgt dat jij pijn in je nek ervaart. Je nek bestaat uit 7 nekwervels en deze zijn allemaal op elkaar gestapeld. Tussen de wervels zit kraakbeen. Je nek wordt vooral door kleine spieren gestabiliseerd en deze spieren kunnen door stress stijf aan gaan voelen. Nekpijn kan meerdere oorzaken hebben en stress is vaak een veelvoorkomende veroorzaker van de pijn die je voelt. In deze blog lees je alles over nekpijn door stress.

Een slechte houding door stress zorgt voor nekpijn

Werk jij in een gespannen houding omdat je veel stress ervaart? Dan heeft dit nadelige gevolgen voor je schouders en nek. Nekpijn is tevens één van de symptomen van stress en een burn-out. Wanneer je op je werk in een gespannen houding werkt, ga je vanzelf met opgetrokken schouders zitten. Je lichaam schiet vanzelf in deze houding op het moment dat je stress ervaart. Je krimpt als het ware ineen en dit zorgt ervoor dat je nekspieren belast raken. Wanneer je dag in dag uit in deze houding zit, krijg je hier vervelende nekklachten van. Een vastzittende en stijve nek is dus vaak het gevolg van stress wat je ervaart. Stress op het werk of een te hoge werkdruk zijn vaak de veroorzakers van stress. Wanneer je lange tijd in een ongezonde en stressvolle omgeving werkzaam bent, kun je er op den duur burn-out van raken. Je lichaam is op en je geest is ook niet meer zo scherp als je ervan gewend bent. Op internet kun je meer informatie vinden over wat een burn-out is.

 

Hoe kom jij van je nekpijn door stress af?

Nu je weet waar je nekpijn door veroorzaakt is, wil je natuurlijk graag weten hoe je er weer vanaf komt. Nekpijn is niet fijn en zorgt ervoor dat jij je minder goed voelt. Online kun je veel oefeningen vinden hoe jij van je vervelende nekpijn af kunt komen. Zo bestaan er allerlei effectieve schouderoefeningen en kun je zelfs een opgerolde handdoek gebruiken om van je nekpijn af te komen. Verder kunnen massages ook helpen om van de nekpijn af te komen. Je kunt je nekpijn verzachten, maar je moet de uiteindelijke bron van het probleem ook aanpakken. Wanneer je de bron van je stress aanpakt, kan je de nekpijn in de toekomst voorkomen.

 

https://liberi.nl/
Continue Reading

Wij blijven niet stilzitten!

Zizmagazine

Ondanks de Corona-crisis gaan wij door. Wij denken na hoe wij in deze malle tijd toch door kunnen gaan met bestaan. We werken uit wat onze minister-president van ons wil met betrekking tot de 1,5 meter maatschappij. We schonen onze bestanden op en kijken hoe we beter kunnen ondersteunen.

Zo kwam ik een training tegen die op de plank lag maar nog niet voldoende was uitgewerkt. Vraag me niet meer waarom hij nog op de plank lag. De training bekijkend blijkt gewoon dat ik eerder daarmee naar buiten moest komen. Het gaat om een onderdeel van de Wet vervoer gevaarlijke stoffen. Naast het bekende ADR-certificaat voor chauffeurs moeten bedrijven ook zorg dragen over een gestructureerde handling van binnenkomende gevaarlijke stoffen. Het omgaan met elke gevaarlijke stof, in welke hoeveelheid ook, valt hier onder. Daar waar je vrijgesteld sommige goederen mag vervoeren is het binnen het bedrijf brengen van gevaarlijke stoffen anders geregeld. Zo moet ieder die wat doet of kan doen met gevaarlijke stoffen deelnemen aan een awareness training. Dat geldt voor de interieurverzorgster, die bijvoorbeeld een doos bleekmiddel moet opbergen, de receptioniste welke van de pakketbezorger een doos spuitbussen WD40 aanneemt, de monteur die remmenreiniger gaat gebruiken. Ook de dichte verpakkingen vallen daaronder.

De wet schrijft dus een training voor aan alle medewerkers die ook maar wat van doen hebben met gevaarlijke stoffen. Het is een van de zaken waar ook vanuit de overheid een sterkere aandacht op gaat komen.

Hoe ziet die training er uit? Ongeveer 3 uur bij klassikaal les. Waar vindt zo een training plaats? Het liefst op de locatie van de klant zodat we zo dicht mogelijk bij de praktijk blijven. Kan het ook anders? We hebben ook een e-learning voor dit item ontwikkeld. Lekker thuis vanuit je luie stoel dus. Op dit moment dus geheel Corona-proof.

We hebben ook een e-learning voor dit item ontwikkeld. Lekker thuis vanuit je luie stoel dus. Op dit moment dus geheel Corona-proof.

 

Na afloop van een training met goed gevolg krijgt de deelnemer een certificaat die 5 jaar geldig is.

 

Meer weten stuur een mail naar info@eurotransportcollege.com of bel ons: 0850 653 125

https://eurotransportcollege.com/adr-opleiding
Continue Reading

AED voor iedereen

Vanaf het jaar 2025 is het de bedoeling dat iedereen in Europa binnen zes minuten een AED tot zijn beschikking heeft. Dit zodat in geval van een hartaanval, een reanimatie de beste kans van slagen heeft.

Wat is een AED

Een automatische externe defibrillator, ofwel AED is een apparaat dat wordt ingezet als hulpmiddel bij een reanimatie. De AED is een elektronisch apparaat met daaraan twee grote plakkers. Deze plakkers worden op de borst van de persoon die een hartaanval doormaakt geplakt. De AED vertelt vervolgens wat er gedaan moet worden: Start borstcompressie, waarna het apparaat een geluid laat horen op het tempo waarop de borstcompressies gegeven dienen te worden en vervolgens zal het apparaat aangeven wanneer er moet worden beademd. De AED meet continu of en wat de hartslag van de patiënt is. Op het moment dat het kan zal het apparaat aangeven dat er een schok toegediend kan worden. Dit wordt gedaan door de persoon die aan het reanimeren is, deze persoon drukt op de knop en er zal een schok gegeven worden. De bedoeling is dat met deze schok het hart weer op gang komt. De borstcompressies en de beademing zorgen ervoor dat er zuurstof rijk bloed door hetlichaam heen gepompt blijft worden, zodat er een beperkte hoeveelheid weefselschade optreedt.

Het is belangrijk dat de AED binnen zes minuten bij de patiënt is, om het hart weer op gang te brengen. Duurt dit langer dan zes minuten, dan zal er schade van de weefsels op gaan treden, vaak in ernstige mate waarvan men niet meer kan herstellen.

Tegenwoordig zijn er veel verschillende AED’s beschikbaar in verschillende prijsklasse. Welke de beste AED voor u is, dat is afhankelijk per situatie. Moet hij buiten hangen of juist binnen toegankelijk zijn? Dit zijn allemaal zaken om uit te zoeken bij het aanschaffen van een AED. Veel verkochte AED’s zijn de: Zoll Aed en de Philips hs1 aed.

Continue Reading

Van Lennep Kliniek: een top adres voor permanente make-up

Zizmagazine

Bodycontouring is een behandeling die de lichaamscontouren weer terug in balans brengt. De behandeling wordt uitgevoerd met de Accent XL laser en is bijzonder populair. De techniek is pijnloos en wordt onder meer ingezet in het geval van:

-cellulite of sinaasappelhuid;

-grove poriën

-vet bij buik, billen, benen;

-een slappe huid, rimpels;

-vetrollen en love handels.

De specialisten bij Van Lennep Kliniek behandelen zowel mannen als vrouwen. Veiligheid en hygiëne zijn gegarandeerd. Bijna ieder lichaamsdeel kan behandeld worden, behalve de vrouwelijke borsten. De behandeling is niet bedoeld om vele kilo’s kwijt te raken maar juist voor die hardnekkige plekken die, ondanks voldoende bewegen, niet willen verdwijnen. Wilt u weten of de bodycontouring behandeling voor u geschikt is? Stap eens binnen voor een gratis eerste consult.

Nieuw: Permanente make-up

Permanente make-up is een breed begrip. Er vallen zowel oog-, wenkbrauw- als lipbehandelingen onder. Bij Van Lennep hebben we 100% focus op de wenkbrauwen. Het idee achter permanente make-up is dat u voortaan niet meer iedere dag bij hoeft te tekenen. Ideaal! Het resultaat van een behandeling blijft zeker een aantal jaar goed. Permanente make-up is een uitkomst voor mensen die -veel sporten; -ongelijke of geen wenkbrauwen hebben -brildragend zijn en het daardoor moeilijk vinden make-up aan te brengen. -een vollere wenkbrauw willen; -geen vaste hand hebben om zelf iedere dag make-up op te doen; Heeft u dunner wordende of helemaal geen wenkbrauwen meer, de oplossing is nabij. Met een zeer dun naaldje kan pigmentatie vloeistof aangebracht worden. De vloeistof is uitgebreid getest en wordt zelfs goed verdragen door mensen met een make-up allergie. Van Lennep maakt veelal gebruikt van hairstrokes. De ‘mesjestechniek’ zorgt voor een volledig natuurlijk resultaat

 

https://www.vanlennepkliniek.nl/
Continue Reading

Wortelbehandeling bij ontstekingen

Zizmagazine

De wortels in onze tanden zijn erg belangrijk, ze zorgen ervoor dat onze tanden en kiezen vast blijven zitten in ons kaakbeen. In die wortels zitten tandmerg, de wetenschappelijke naam is pupla, en wortelkanaaltjes. Bij sommige mensen komt het voor dat het pulpa gaat ontsteken en dat kan heel erg pijnlijk zijn. Ook de wortelpunt, of apex, kan ontsteken, ook dit is erg pijnlijk en kan tot abcessen leiden. Dat is allemaal zeker geen pretje. De ontstekingen kunnen leiden tot koorts en chronische pijn en als er niet ingegrepen wordt kan de kies of tand zelfs verloren gaan. Daarom is het belangrijk dat er zo snel mogelijk ingegrepen wordt. 

Hoe kan die ontsteking dan verholpen raken? Dat wordt gedaan met een wortelkanaalbehandeling. Voor een wortelkanaalbehandeling maak je een afspraak bij een endodontoloog. Deze zal de zenuwen verwijderen uit de wortelkanalen van de ontstoken tand of kies. Tijdens de eerste afspraak luistert hij naar de klachten en wordt er een röntgenfoto gemaakt, zo zal hij het precieze probleem achterhalen. Dan wordt er een nieuwe afspraak gepland voor de behandeling. Hij verwijdert dan het ontstoken weefsel en maakt de wortelkanalen goed schoon. Vaak wordt er dan een vulling of tijdelijke vulling toegebracht. Een wortelkanaalbehandeling gebeurt onder volledige verdoving en duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur. Daarna wordt de afwerking verder gedaan door de tandarts, die zal een brug of kroon plaatsen.

Soms is de ontsteking al vergevorderd en kan de tand beter verwijderd worden. Dan kan de patiënt bij een implantoloog terecht om een nieuwe tand of kies te laten implanteren. Die bestaat uit een implantaat, dat is een kunstmatige wortel gemaakt van titanium, dat geïmplanteerd wordt op de plaats van de vorige tand of kies. Op dat implantaat kan er dan een kroon gezet worden die de tand of kies zal vervangen.

https://www.orfeokliniek.nl
Continue Reading

Donkere plekken rond mond

Donkere plekken rond mond

Last van donkere vlekken rond de mond

Wanneer je last hebt van donkere huidvlekken rond de mond is dat natuurlijk erg zichtbaar. Het is ook precies de plaats waar je niet goed make-up en foundation kunt gebruiken, omdat de mondhoeken en rond de lippen vaak vochtig worden. Gelukkig is er wel een goede oplossing. Hierover gaan wij u verderop in dit artikel grondig op informeren.

Waardoor ontstaan donkere vlekken rond de mond

De mond hoeken en rond de lippen hebben natuurlijk een hoop te verduren. Er gaat een hoop voedsel van diverse PH langs, je maakt je mond vaak schoon met allerlei materialen, ook komt er een hoop zonlicht op je mond. Hierdoor ontstaan er vaak donkere vlekken rond de mond. Ook 

Hoe voorkom je donkere vlekken rond de mond

Pigmentvlekken rond de mond kan je nooit helemaal voorkomen. Toch willen wij 1 duidelijke tip meegeven, smeer een spf crème. Je verkijkt je echt enorm hoeveel zonlicht je heel het jaar wel niet op je gezicht dus ook mond krijgt. Dit voorkomt een hoop melanine wat pigment veroorzaakt.

Hoe verminder je donkere vlekken rond de mond

Wanneer je toch al last hebt van donkere tot zwarte pigmentvlekken rond de mond. Dan is het mogelijk om met een huidvriendelijke whitening crème het donkere pigment in ongeveer 3-5 weken langzaam tinten lichter te smeren. Dit kun je doen met de crème Skinlight.

Waar kan ik Skinlight Pigmentcrème kopen?

Je kunt Skinlight via diverse online kanalen bestellen zoals Bol.com, Marktplaats en via de Skinlight Webshop

http://www.skinlight.nl
Continue Reading

Tips Ouderdomsvlekken verwijderen

Ouderdomsvlekken kun je op hun plek zetten

Ouderdomsvlekken (lentigo) zijn een veelvoorkomend fenomeen. Het zijn pigmentvlekken die voornamelijk ontstaan op lichaamsdelen die vaak het zonlicht zien. Je kunt hierbij denken aan het gezicht of de bovenkant van handen. Een andere benaming is dan ook wel zonnevlekken of levervlekken. De vlekken ontstaan vaak vanaf middelbare leeftijd.

Ouderdomsvlekken, kan dat kwaad?

In de meeste gevallen gaat het om vlekken die zijn ontstaan door een langdurige blootstelling aan de zon. Je kunt het dus zien als een soort van lange termijn schade die je hebt opgelopen door je zonnebad verleden. De vlekken zijn dan echter wel goedaardig en worden vooral in esthetisch opzicht behandeld in plaats van vanuit een medisch perspectief. Als je ontdekt dat een vlekje niet meer egaal, maar grillig van kleur is, dan is het verstandig om naar de huisarts te gaan. Het kan zijn dat je een melanoom (huidkanker) hebt, die veelal zeer effectief te behandelen is.

Moet je voor de oplossing naar de huisarts?

Heb je te maken met het laatste geval, twijfel dan nooit en ga altijd naar de huisarts. Het is beter om extra voorzichtig te zijn dan om de boel te negeren.

Gelukkig gaat het bij de meeste gevallen om goedaardige schade en hoef je daarvoor niet naar de huisarts. Het kan natuurlijk wel, maar vaak wordt je dan een middel voorgeschreven die vrij agressief is voor je huid. Je huid kan hierdoor dunner worden en dus nog gevoeliger waardoor je weer meer risico loopt op toename van vlekken.Een milde oplossing voor je huid is Skinlight die natuurlijke ingrediënten bevat. De crème zal je vlekken lichter maken en zelfs verminderen waardoor je een jonger uitziende huid krijgt omdat die een stuk egaler wordt.

http://www.skinlight.be/
Continue Reading

Rimpelbehandeling zonder facelift of botox

Zizmagazine

Het ouder worden is een onderdeel van je leven en kan je gewoonweg niet tegengaan. Het enigste wat je kan doen is dat je de veroudering symptomen  kunt afremmen door verschillende behandelingen.  De meest gebruikte methodes om je rimpels tegen te gaan is rimpelbehandeling met botox of fillers. Een alternatief dat ook veel ondergaan wordt is facelift. Ondertussen is men onderzoek aan het doen om er terug jonger uit te zien door middel van een acupunctuur behandeling te ondergaan.

Mensen die ervoor willen zorgen dat ze  op oudere leeftijd beduidend minde rimpels willen, kunnen een gezonde levensstijl hanteren waarbij ze genoeg slaap, niet te veel zon en gevarieerde en gezond eten.  Door dit te doen zal je ongetwijfeld er een aantal jaren jonger uitzien maar je zal onmogelijk hetzelfde resultaat verkrijgen als bij een facelift, botox- en fillerbehandeling. Omdat sommige mensen afschrikken om hun huid stil te leggen door botox of dokter erin te laten snijder waardoor je littekens eraan overhoud of zelfs het laten wegbrand met een laser zijn ze nu opzoek naar een volwaardig alternatief. 

Momenteel is men onderzoek aan het doen om acupunctuur in de cosmetisch wereld te gaan gebruiken zodat rimpels verwijderen zonder operatie ook mogelijk is. In Spanje kan je deze behandeling al ondergaan. Het is een natuurlijke  anti-rimpelbehandeling waarbij je zo goed als geen pijn en een  niet chirurgische behandeling toch de rimpels die voortkomen uit je veroudering te verminderen.

Men gaat bij een acupunctuur naalden op specifieke plaatsen in je gezichts- en hoofdhuid plaatsen  waarbij de spierspanning kan verbeteren.  Dit zorgt  ervoor dat de onderliggende weefsels makkerlijker doorlboeden en hierdoor gaan zwellingen oogleden,zwellingen, oogleden en rimpels beduidend gaat reduceren.  Omdat de huid meer collageen gaat aanmaken gaat de rimpels in je huid vanbinnen uit opgevuld worden. Of deze behandeling net zo effectief te werk gaat als een botox behandeling of facelift valt nog te bezien.

http://faceland.nl/
Continue Reading

Plastische chirurgie zeer populair maar minder in Nederland

Zizmagazine

De laatste jaren heeft de plastische chirurgie een zeer veel populariteit gewonnen met een behandeling hals en decolleté, borstvergroting,  botox en nog zoveel meer.  De Internationale vereniging voor Cosmetische Plastische Chirurgie ISAPS   hebben cijfers gepubliceerd  waarbij ze een enquête hadden opgemaakt  naar wereldwijde ingrepen die men gedaan heeft.   Uit dit onderzoek is uitgekomen dat Zuid-Amerika de nummer één is  op het gebied van plastische chirurgie maar op welke plaats kunnen wij Nederland terugvinden.

 De  top 3 de landen die aan plastische chirurgie doen zijn:

  1. Venezuela
  2. Brazilië
  3. Colombia

In Venezuela ondergingen maar liefst  8 op 1000 personen vorig jaar een ingreep bij een plastische chirurgie. Dit is zeer hoog als je  weet dat het wereldwijd gemiddelde op 1,6 op 1000 mensen ligt. In Nederland ligt de populariteit  een stuk lager , Nederland is zelfs nu niet meer terug te vinden in het onderzoek. Een aantal  jaar geleden nog wel toen we de 24ste plek bezitten. 

Botox Oegstgeest  behoud nog altijd zijn populariteit.   11,6 Miljoen keer  is er cosmetisch in mensen gesneden  in 2014 en dat telt men de behandeling met botox nog niet eens mee.  12,5 op 1000 mensen in de verenigde staten lieten deze ingreep doen.  Botox is nog altijd de populairste ingreep van het moment dat gevolgd worden een fillers behandeling, een borstvergroting, liposuctie en  laserontharing sluit de top 5 af.

Per land verschilt de populariteit natuurlijk wel want bijvoorbeeld in Iran is de populairste behandeling een neuscorrectie.  In Brazilie is dan een bilvergroting de meeste gedane behandeling, in Amerika  liet ruim een miljoen mensen botox inspuiten voor verschillende behandelingen.   Mannen ondergaan ook vaak operaties, de populairste bij mannen is een neuscorrectie en bij vrouwen een borstvergroting.  Het percentage van mensen die een operatie ondergaan is maar liefst  87% vrouwelijk.

http://faceland.nl/
Continue Reading

Topvitamins voor al je supplementen

Zizmagazine

Hoe ontstaat er een tekort aan vitamine D? Dat is wat veel mensen zich afvragen.  Een tekort aan vitamine D kan komen doordat er weinig zonlicht is, een tekort komt daarom dan ook voornamelijk voor in de winter in de zomer zal dit tekort vrijwel nooit optreden. Er zijn een aantal risicogroepen die moeten oppassen en sneller een tekort zullen oplopen, dit zijn met name oudere mensen en baby’s en vrouwen die een boerka dragen.

Om een tekort tegen te gaan zijn er een aantal supplementen op de markt gebracht die er voor kunnen zorgen dat dit tekort toch gecompenseerd wordt.  Eén van de vele supplementen die dit tekort kan compenseren is het supplement 5-HTP. Dit middel zorgt ervoor dat je toch vitaminen binnen krijgt die het menselijk lichaam nodig heeft en zeker in de winter van enorm groot belang is. Het is echter wel belangrijk om te weten dat supplementen dienen als toevoeging op je eetpatroon, het gebruiken van supplementen op zich heeft geen nut. Veel mensen gebruiken supplementen in plaats van bepaalde voeding, dit wordt zeker afgeraden. In totaal heeft ruim een kwart van de Nederlandse bevolking een tekort aan vitamine D, dit hoeft niet perse heel erg te zijn maar het is wel belangrijk dat er goed mee om wordt gegaan dus pas je voeding hier goed op aan. Een goed voedingspatroon kan er namelijk al voor zorgen dat dit tekort wordt teruggedrongen.

Zorg er dus vooral in de winter voor dat je gevarieerd eet en dat je voeding ervoor zorgt dat je tekort wordt gecompenseerd, supplementen is namelijk niet voor iedereen geschikt. Topvitamins is een bedrijf wat een zeer groot aanbod heeft op het gebied van supplementen, ben je benieuwd? Surf dan eens naar hun website om te kijken wat zij allemaal aanbieden en of er wellicht iets voor jou bij zit om te gebruiken.

http://www.topvitamins.nl/
Continue Reading