Categorie: Zorg

Serious gaming voor de zorg? Ja zeker!

De toekomst van serious gaming voor zorg instellingen

Sneller én veiliger leren, en op die manier betere zorg leveren? Het lukt u en uw teams dankzij serious gaming in de zorg. Want met deze spelmethode wordt leren leuk én makkelijk. APPelit bouwt al jaren allerlei online spellen in het kader van serious gaming in de zorg. Ontdek hier wat dit voor uw organisatie betekent.

Wat houdt serious gaming precies in ?

In de kern werkt serious gaming in de zorg heel simpel. Niet voor niets staat de naam voor ‘serieus’ en ‘online spelen’. Juist in de zorg, waar alles draait om serieus en veilig werken is zo’n leermethode verantwoord. En zeg nou eerlijk, wie wil er nou niet via een computerspel kennis verbeteren en nieuwe werkwijzen aanleveren? Deze aanpak maakt de kans dat uw teams het omarmen een stuk groter.

Welke toepassingen voor de zorg zijn denkbaar?

  • revalidatiegaming
  • dementiegames
  • videogames tegen ouderenmishandeling
  • games voor gezonder leven via sport

Neem voor deze en eventuele andere serious gaming oplossingen contact op met ons.

Voorbeeld van serious gaming in de zorg bij dementie

Wilt u verzorgers, mantelzorgers en (andere) familieleden laten ervaren wat dementie betekent? Ontdekken hoe klein en verward de wereld van de dementerende mens wordt? De mooiste en veiligste manier is via een dementiegame. Ook games die mensen aansporen te bewegen bieden uitkomst; zowel om dementie tegen te gaan als om een gezonder leven te bevorderen. APPelit bouwt deze en andere oplossingen voor serious gaming in de zorg graag voor u.

Voor welke dienstverleners is het geschikt?

Op allerlei plekken en bij allerlei mensen komen we inmiddels serious gaming in de zorg tegen. Denk aan de volgende zorgverleners:

  • huisartsen (eventueel onder een dak)
  • verpleegkundigen
  • specialisten zoals chirurgen
  • ander ziekenhuispersoneel

Waarom is serious gaming de toekomst?

Overal hebben we regels nodig om goed en effectief te kunnen werken binnen een bedrijf, branche of sector. Maar… regels , regels en nog eens regels. Soms zijn het er zo veel, dat je door het bomen het bos niet meer ziet. Serious gaming is dé manier om regels te laten leren door het personeel op een leuke , speelse maar wel leerzame manier. De mogelijkheden zijn eindeloos! Denk aan een spel die te spelen is op de computer, een app voor de mobiel of tablet of zelfs via een VR bril waarbij de gebruiker een bijna-echt scenario kan naspelen.

APPelit is serious gaming software en applicatie specialist. Maak daarom een afspraak met één van onze adviseurs en wij komen graag langs om de mogelijkheden te bespreken.

https://www.appelit.com/
Continue Reading

Particuliere ouderenzorg in een gezellig verpleeghuis bij u in de buurt

Wilt u volop genieten van het leven en tegelijkertijd de beste zorg ontvangen als dat thuis niet meer kan? Kies dan voor particuliere ouderenzorg in een gezellig particulier verpleeghuis bij u in de buurt. Met meer dan tien verschillende complexen is er altijd wel eentje dichtbij. Zo vindt u ze bijvoorbeeld in Tilburg, Enschede, Den Haag en Ede. Een goede particuliere ouderenzorg staat bij Compartijn hoog in het vaandel. Zo zit er 24 uur per dag en 7 dagen per week iemand voor u klaar als u zorg nodig heeft, wordt het huishouden voor u gedaan en krijgt u elke dag het lekkerste eten en drinken in het particulier verpleeghuis.

Verblijven in een particulier verpleeghuis hoeft niet duurder te zijn dan een traditioneel verpleeghuis

Het lijkt misschien dat een particulier verpleeghuis duurder is dan een gewoon verpleeghuis, maar wist u dat dit helemaal niet zo hoeft te zijn? Er zijn tal van regelingen en subsidies die ervoor zorgen dat het profiteren van particuliere ouderenzorg en het wonen in een particulier verpleeghuis niet duurder hoeft te zijn dan het wonen in een traditioneel verpleeghuis. Zo wordt verpleging, persoonlijke verzorging en hulp bij het huishouden vergoed door de Weg Langdurige Zorg in de vorm van een persoonsgebonden budget. Deze dient u zelf aan te vragen, maar daar helpen de medewerkers van Compartijn u uiteraard graag bij. Daarnaast heeft de overheid een stimuleringsregeling voor particulier wonen in een verpleeghuis in de vorm van ‘Lage Eigen Bijdragen’ bij het CAK.

Een particulier verpleeghuis met een uniek all-in concept

Ga voor een oude dag waarbij u zich nergens zorgen over hoeft te maken. Dit vindt u bij een particulier verpleeghuis met een unieke all-in 24-uurszorg en service. In dit particulier verpleeghuis wordt u volledig ontzorgd op het gebied van financiën, zorg en onderhoud aan uw appartement. U betaalt bij deze specialist in particuliere ouderenzorg enkel zelf uw zorgpremie en eventuele eigen bijdragen. De medewerkers van het particulier verpleeghuis zorgen ervoor dat alle andere financiële zaken voor u uit handen genomen worden. De prijs die u aan Compartijn betaalt, bevat het wonen, televisie en internet, gemeentelijke belastingen, de diensten van de klusjesman en eten en drinken voor u en uw gasten.

Continue Reading