Categorie: Zorg

De opmars van de AED

Een levensreddend apparaat beschikbaar binnen zes minuten!

Wat is een AED?
Dit is een apparaat dat via stroomstootjes het hart weer in een juist ritme brengt.
Het is een draagbaar apparaat dat veelal in gebouwen hangt of zich aan de buitenkant van een gebouw bevindt en eenvoudig te bedienen is.

Het belang van de AED binnen zes minuten
Bovenstaande zes minuten zijn van het grootste belang omdat deze eerste minuten van levensbelang zijn. Een slachtoffer met een hartstilstand zal na het verstrijken van deze minuten een zeer grote kans hebben op blijvend hersenletsel. Een AED vervangt dan ook niet de menselijke reanimatie: in de meeste gevallen zal het enkele kostbare minuten duren voordat het apparaat ter plaatse is gebracht. In deze minuten is het van het grootste belang dat een hulpverlener de reanimatie start en doorgaat totdat de AED startklaar is en dat deze persoon de regie houdt totdat de ambulance is gearriveerd.

Een AED kopen
Tegenwoordig zie je deze apparaten steeds vaker. Dit een geweldige ontwikkeling omdat het levens redt. Bijna altijd zie je een AED is een overheidsgebouw of medisch centrum, maar ook steeds vaker kiezen bewoners van een straat of wijk ervoor om gezamenlijk een AED te kopen en te onderhouden. Op deze manier is de kans dat iemand een hartstilstand overleeft steeds groter.

Continue Reading

De hulp van een haptotherapeut in Haarlem

Zizmagazine

Wil je eens iets anders proberen op het gebied van zelfhulp, coaches en bewustzijn? Bezoek dan eens een goede haptotherapeut in Haarlem. Een haptotherapeut in Haarlem richt zich in het bijzonder op de bewustwording van deze gevoelens en gevoel te krijgen voor onze fysieke reacties. Zo leer je tijdens een sessie bij de haptotherapeut Haarlem om beter naar je gevoel te luisteren. In de prakrijk luister je vaak niet goed genoeg naar je lichaam en kies je eerder voor verstand. Dat is niet altijd het beste, soms is het goed naar de gevoelens en signalen die je lichaam afgeeft te luisteren. Tijdens een sessie met de haptotherapeut in Haarlem maak je eigenlijk weer soort van opnieuw contact met je gevoelens. De haptotherapeut zorgt ervoor dat tijdens deze behandeling wordt gekeken naar wat je lichaam zegt, want immers zonder echt goed te voelen kun je niet goed ervaren wat goed of slecht is voor je lichaam. Een bezoek aan de haptotheratheut is een vorm van behandeling waar het ook vooral draait om je geest, je gevoelens en de relatie met je gevoelens tot je lichaam. Het gaat hierbij om wat je lichaam vertelt en aangeeft. Je herkent het vaak wel dat je snel hoofdpijn kan krijgen bij stress of buikpijn bij vervelende  situaties. De leer van haptonomie leert je om juist wel naar deze gevoelens te luisteren en naar te handelen.

Maak een afspraak met de haptotherapeut Haarlem

Wil je ook eens een behandeling meemaken? Maak dan vrijblijvend een afspraak. Je maakt kennis met de haptotheapheut Haarlem en ze legt iets uit over de leer van haptonomie en wat dat voor jou kan betekenen. Tijdens deze afspraak wordt er op een laagdrempelige manier kennis gemaakt met haptonomie. Een afspraak kun je maken via de website of door even te bellen.


Continue Reading

Verhelp lichamelijke ongemakken met acupunctuur Zeist

Zizmagazine

Heb je last van allerlei lichamelijke ongemakken? Kies dan eens voor een oosterse geneeswijze en kies acupunctuur Zeist. Acupunctuur Zeist is een goede manier om spanning, ongemak en ziekte op zowel fysiek en mentaal niveau aan te pakken. Het is van oorsprong een alternatieve oosterse geneeswijze die zich richt op behandeling van de klachten. Bij acupunctuur Zeist wordt gekeken naar de klachten en hoe deze kunnen worden opgelost

Werkt acupunctuur wel of niet voor mij?

Acupunctuur is een goede behandelmethode maar hoeft nog niet bij iedereen te werken. Miljoenen mensen zeggen baat te hebben bij behandeling met acupunctuur, van pijnreductie tot het volledig wegnemen van de aandoening. Maar dat hoeft lang niet altijd te zijn. Gelukkig geven wetenschappelijke studie aan dat acupunctuur wel degelijk pijn kan verminderen bij aandoeningen als artrose, chronische hoofdpijn, schouderpijn, nekpijn en rugpijn. Het volgen van behandelingen acupunctuur Zeist is dus zeker aan te raden.

Wanneer werkt acupunctuur Zeist?

Acupunctuur Zeist werkt in veel gevallen. Het werkt sowieso als je last hebt van klachten zoals misselijkheid en braken ten gevolge van chemotherapie, hoofdpijn, migraine, een lage bloeddruk, rugpijn, menstruatiepijn, reuma, of bij zwangerschapsmisselijkheid. Daarnaast zijn er nog een tal van klachten waarbij acupunctuur Zeist helpt, maar dit zijn de meest voorkomende klachten waarom mensen een acupuncturist bezoeken. In principe kan bijna iedereen acupunctuur Zeist volgen, maar in sommige vallen is het beter van niet. Bijvoorbeeld als je een bloedingsstoornis hebt of bloedverdunners slikt, dan heb je een groter risico op bloedingen. Ook zijn de naalden gevaarlijk voor mensen met een pacemaker of andere geïmplanteerde elektrische apparaten. Ga je een behandeling acupunctuur in Zeist volgen? Hou dan er rekening mee dat je  symptomen binnen een paar weken moeten gaan verminderen. Is dat niet het geval dan kan acupunctuur Zeist wellicht ook niet de juiste behandelmethode zijn.Continue Reading

Care Delta; de nummer één in gezondheidsproducten

Zizmagazine

Iedereen heeft de hoop om gezond te blijven. Niet voor niets is een bewuste levensstijl al jaren mode. Op menig verjaardag is het dieet of het trainen een onderwerp van gesprek. Maar waar vindt u de goede preventieve gezondheidsproducten? Waar zit het verschil tussen zin en onzin? Wij van Care Delta kunnen via onze shop het beste leveren en hierin adviseren.

Voorkomen is beter dan genezen

Om gezond te blijven zijn er tal van preventieve gezondheidsproducten. De meeste mensen denken dan aan een vitaminepil, maar het gaat veel verder. Wist u al dat middels een slaaptracker uw hele slaap doorgemeten kan worden en dat de analyse op een app uit te lezen is? Wist u al dat er een slimme Sound en Aroma Scents bestaat die uw slaap fors kunnen verbeteren en dat het gunstig uitwerkt op uw totale gezondheid en vitaliteit? In onze shop zijn tal van handigheidjes. Care Delta heeft ook de beproefde bloeddrukmeter in het assortiment evenals de zeer eenvoudig te bedienen zuurstof/saturatiemeter. Het klinkt als onbelangrijk, maar zoiets als hoge bloeddruk merkt u niet, maar u moet het wel ontdekken voordat het te laat is. Meten is weten; dat is ons motto voor preventieve gezondheid.

Nog meer preventie

Onze shop heeft ook goede douchestoelen in het assortiment. Een douchevloer wordt nat, daardoor glad, u kunt er op uitglijden. Wacht niet totdat u gevallen bent, ga ook niet zelf iets verzinnen met een krukje. Een gladde douchevloer vraagt om een goede stabiele douchestoel. Maar ook als u toch gevallen bent, en bijvoorbeeld met een arm in het gips zit, dan hebben wij plastic hoezen voor over uw arm zodat het gips droog blijft tijdens het douchen. Natuurlijk hebben wij ook een soortgelijk product voor een been. Maar bovenal; probeer letsel of gezondheidsproblemen te voorkomen, ga bijtijds preventief te werk.

Onderhoud

Onderhoud is behoud. En goed zien en horen is belangrijk voor de veiligheid; neem dit alleen al in het verkeer. Voor het goed functioneren van bijvoorbeeld een hoortoestel, maar ook van een bril, zijn middelen in onze shop om schoon te maken en te houden of te wel; om uw hulpmiddelen te onderhouden. En mocht ondanks goed onderhoud iets aan vervanging toe zijn, in onze shop hebben wij hoge kwaliteit leesbrillen die niet vertekenen. De leesbrillen zijn zelfs te gebruiken bij grafisch werk. Gezondheidsproblemen voorkomen is onze specialiteit. Wij van Care Delta helpen u graag gezond en vitaal te houden.

https://www.caredelta.nl/
Continue Reading

Soorten ontspanningstechnieken

Zizmagazine

Gezondheidswerkers zoals complementaire gezondheidswerkers, artsen en psychotherapeuten kunnen verschillende ontspanningstechnieken aanleren. Maar als u dat wilt, kunt u ook zelf wat ontspanningstechnieken aanleren.

In het algemeen gaat het bij ontspanningstechnieken om het heroriënteren van uw aandacht op iets kalmerends en het vergroten van uw lichaamsbewustzijn. Het maakt niet uit welke ontspanningstechniek u kiest. Waar het om gaat is dat u regelmatig ontspanning probeert te beoefenen om de vruchten ervan te plukken om overspannen symptomen te beteugelen.

Soorten ontspanningstechnieken zijn onder andere:

Autogene ontspanning. Autogeen betekent iets dat van binnenuit komt. Bij deze ontspanningstechniek gebruik je zowel visuele beelden als lichaamsbewustzijn om stress te verminderen.

U herhaalt woorden of suggesties in uw geest die u kunnen helpen te ontspannen en de spierspanning te verminderen. U kunt zich bijvoorbeeld een rustige omgeving voorstellen en zich dan concentreren op een gecontroleerde, ontspannende ademhaling, het vertragen van uw hartslag of het voelen van verschillende fysieke sensaties, zoals het één voor één ontspannen van elke arm of elk been.

Progressieve spierontspanning. Bij deze ontspanningstechniek concentreert u zich op het langzaam aanspannen en vervolgens op het ontspannen van elke spiergroep.

Dit kan u helpen om u te concentreren op het verschil tussen spierspanning en ontspanning. U kunt zich meer bewust worden van de fysieke sensaties.

Bij een methode van progressieve spierontspanning begin je met het aanspannen en ontspannen van de spieren in je tenen en werkt je geleidelijk aan tot aan je nek en hoofd. U kunt ook beginnen met uw hoofd en nek en werken tot aan uw tenen. Span uw spieren ongeveer vijf seconden aan en ontspan dan 30 seconden, en herhaal dit.

Om te ontspannen met behulp van visualisatie, probeer zoveel mogelijk zintuigen te integreren, waaronder geur, zicht, geluid en aanraking. Stel je voor dat je je ontspant aan de oceaan, denk dan bijvoorbeeld aan de geur van zout water, het geluid van neerstortende golven en de warmte van de zon op je lichaam.

Misschien wilt u uw ogen sluiten, op een rustige plek gaan zitten, strakke kleding losmaken en zich concentreren op uw ademhaling. Streef ernaar om u te concentreren op het heden en denk aan positieve gedachten.

Andere ontspanningstechnieken kunnen zijn:

 • Diepe ademhaling
 • Massage
 • Meditatie
 • Tai chi
 • Yoga
 • Biofeedback
 • Muziek en kunstzinnige therapie
 • Aromatherapie
 • Hydrotherapie

Ontspanningstechnieken oefenen

Naarmate je de ontspanningstechnieken leert, kun je je meer bewust worden van de spierspanning en andere fysieke gewaarwordingen van stress. Als je eenmaal weet hoe de stressrespons voelt, kun je een bewuste poging doen om een ontspanningstechniek te oefenen op het moment dat je stressklachten begint te voelen. Dit kan voorkomen dat de stress uit de hand loopt.

Vergeet niet dat ontspanningstechnieken vaardigheden zijn. Zoals met elke vaardigheid, verbetert uw vermogen om te ontspannen met de oefening. Heb geduld met jezelf. Laat uw inspanning om ontspanningstechnieken te oefenen niet de zoveelste stressfactor worden.

Als de ene ontspanningstechniek niet werkt voor u, probeer dan een andere techniek. Als geen van uw inspanningen op het gebied van stressvermindering lijkt te werken, praat dan met uw arts over andere mogelijkheden.

Houd er ook rekening mee dat sommige mensen, vooral degenen met ernstige psychologische problemen en een geschiedenis van misbruik, gevoelens van emotioneel ongemak kunnen ervaren tijdens sommige ontspanningsoefeningen. Hoewel dit zeldzaam is, als u emotioneel ongemak ervaart tijdens ontspanningstechnieken, stop dan met wat u doet en overweeg om met uw arts of geestelijke gezondheidsverlener te praten.

Continue Reading

Training Privé Coaching Traject Productivity@Work

Zizmagazine

Productiviteit op het werk is zeer belangrijk. In onze prestatiemaatschappij focussen veel bedrijven op de productiviteit en effectiviteit van werknemers. Dit is vanuit een bedrijfsoogpunt goed te begrijpen, want je kan op deze manier met minder geld en tijd meer bereiken. Maar soms is het moeilijk voor de werknemers om zo productief mogelijk te werken, en hoe bereik je dit nou? Wat is productief werken precies en wat zijn trucjes om dit langzaam voor jezelf toe te passen? Er staat veel informatie op het internet over productiviteit maar het in praktijk brengen blijkt moeilijk. Hier biedt Tailor you een oplossing met een training ‘Privé Coaching Traject Productivity@Work’. Deze training is gericht op het verbeteren van de productiviteit van een werknemer.

Voor wie is deze training bedoelt?

De training is bedoelt voor mensen die ervaren dat de productiviteit, effectiviteit en energieniveau in het werk dalen door de moderne en veeleisende werkomgeving. Mensen die simpelweg bezwijken onder de druk en zelf het moeilijk vinden om hier hun weg in te vinden. Er wordt wel enige kennis verwacht om deel te nemen aan deze training. Er wordt namelijk verwacht dat je HBO denk en werkniveau hebt. Ook moet je bereid zijn tot zelfreflectie. De vorm van de training is voornamelijk klassikaal. Ook is de training ingericht op maatwerk, omdat iedere deelnemer weer nét wat anders is.

Inhoud van de training

De deelnemers van de training kijken door praktische tools en oefeningen meer inzicht in hoe ze een consistent hoger energieniveau voor hunzelf kunnen bereiken. Daarnaast ook in hoe ze hun persoonlijke effectiviteit kunnen verbeteren. De deelnemers leren hoe ze een goede, of betere, keuze moeten maken en hoe ze tijd kostbaar moeten indelen. Hier wordt veel aandacht en energie aan besteed aangezien dit als zeer waardevol wordt gezien. Bekijk ook de Mindfulness training eens voor meer informatie!

Continue Reading

Fysio Capelle aan den IJssel kan je helpen om weer vrij te kunnen bewegen

Zizmagazine

Vrij bewegen is natuurlijk heel fijn. Zonder pijn en klachten. Daarom kan Fysio Capelle aan den IJssel je helpen om dat gevoel terug te krijgen zodat jij weer vrij en onbezorgd kunt bewegen. Laat je leven niet leiden door pijn en narigheid maar leef vrij en beweeg vrij door Fysio Capelle aan den IJssel. Door een fysiotherapeut in te schakelen kan je snel van je klachten af zijn zodat jij weer normaal je leven kunt leiden en weer kunt genieten van de kleine dingen. Laat je daarom niet tegenhouden door pijn en andere dingen die je kunnen stoppen van het doen van wat jij graag wilt. Bent u het ook helemaal zat om elke dag maar weer met pijn op te staan, er de hele dag mee door moeten lopen en vervolgens wakker te liggen van de pijn in uw spieren en gewrichten? Laat u niet meer tegenhouden door pijn om dingen te doen die u leuk vind en kom in actie met Fysio Capelle aan den IJssel.

Laat snel Fysio Capelle aan den IJssel je helpen om van je klachten af te komen

Doorlopen met lichamelijke klachten is nooit goed en moet je dus ook zeker niet doen. Daarom helpt Fysio Capelle aan den IJssel je graag en snel van je klachten af. Heb je bijvoorbeeld een sportblessure opgelopen of moet je herstellen van een operatie bijvoorbeeld, dan kan Fysio Capelle aan den IJssel je helpen om zo snel mogelijk je klachten te verminderen of zelfs helemaal te laten verdwijnen. Zodat jij weer alles kan doen wat je graag wilt en wat je gewend bent. Alle klachten verschillen natuurlijk net als alle mensen daarom zou één behandeling niet goed zijn. Zo verschilt ook de prijs per behandeling en de duur ervan.

 Continue Reading

Is digitalisering van de zorg een must? Ja zeker!

De toekomst van digitale zorg voor zorg instellingen

Sneller én veiliger zorg bieden, en op die manier betere zorg leveren? Het lukt u en uw teams dankzij digitale zorg. Want met zorg op afstand wordt zorg bieden houdbaar én betaalbaar. Vcare bouwt al jaren allerlei online applicaties specifiek afgestemd aan de wensen van zorgverleners in heel Nederland. Ontdek hier wat dit voor uw organisatie betekent.

Wat houdt digitalisering van de zorg in

In de kern werkt digitale zorg vrij simpel en heeft het betrekking op het benutten van moderne digitale mogelijkheden. Juist nu in een periode van een Pandemie, waar alles draait om veiligheid, afstand houden en zoveel mogelijk thuis werken, is een digitale oplossing om zorg te verlenen erg nodig.

De grootste winst in het digitaliseren van zorg is een veilige en stabiele manier van beeldzorg. Want in de een tijd dat afstand houden belangrijk is, biedt beeldbellen een uitstekende oplossing voor zorgprofessionals om hun patiënten zorg en triage te bieden via de computer, mobiel of tablet. Uiteraard zijn de vereisten van belangrijk zoals;

 • waarborging privacy persoonsgegevens
 • een veilige verbinding over een beveiligde datalijn
 • stabiele verbinding waarbij er altijd telefonisch contact blijft
 • opzetten van een verbinding kan via email of sms
 • zowel 1-zijdig als 2-zijdig beeldbellen op te zetten

Vcare Video connect voldoet aan alle bovenstaande eisen en functies. Laten we ingaan op de mogelijkheden van onze applicatie.

Welke toepassingen zijn denkbaar met Video connect?

 • Beeldverbinding parallel aan spraakverbinding: Doordat het separate verbindingen zijn, wordt de telefonische verbinding met de beller nooit onderbroken tijdens het beeldconsult.

 • Snel en makkelijk een uitnodiging sturen: Via SMS of e-mail stuurt u uw patiënt of cliënt een uitnodiging met een unieke videolink.

 • Eénzijdig of tweezijdige beeldverbinding: Tijdens de beeldverbinding kunt u eenvoudig wisselen tussen éénzijdig en tweezijdig beeld.

 • Veilig en makkelijk: Er is geen download of installatie nodig en de verbinding gaat 100% over een beveiligde datalijn.

Neem voor deze en eventuele andere beeldzorg oplossingen contact op met Vcare.

Beeldzorg aanpassen aan zorgvraag

Afhankelijk van de situatie kunt u beeldzorg snel en effectief inzetten. Bijvoorbeeld voor een wondzorg, wanneer een uitgebreid e-consult toegepast kan worden tussen zorgverlener en patiënt die elkaar daadwerkelijk aankijken met een tweezijdige verbinding.

Het opzetten van het beeldgesprek is tevens erg makkelijk. Stuur uw patiënt of cliënt een uitnodiging via SMS of e-mail die hij of zij kan openen op elk apparaat (mobiel, tablet en computer). De beller kan bovendien kiezen of hij gebruikmaakt van de voor- of achtercamera van zijn mobiele device, en kan hier ook gemakkelijk tussen schakelen.

Voor welke dienstverleners is het geschikt?

Op allerlei plekken en bij allerlei mensen komen we inmiddels digitale zorg tegen. Denk aan de volgende zorgverleners:

  • huisartsen (eventueel onder een dak)

  • verpleegkundigen

  • psychologen

  • ander ziekenhuispersoneel

Maak een afspraak met Vcare voor een demo?

Benieuwd of Video connect iets voor u of uw organisatie is? Bel dan direct 088-4800900 voor het maken van een afspraak met één van onze verkoopadviseurs. Zij geven u graag een demo van Vcare connect, de cloudomgeving met alle bijbehorende applicaties en uiteraard een demo van onze beeldbel applicatie.

https://www.vcareconnect.nl
Continue Reading